PackagingDesignVeganBakmixenPowerkitchen

Packagingdesign

Voor het nieuwe Amersfoortse vegan bakmixen-merk Powerkitchen is de hele lijn verpakkingen op de schop gegaan. Maar liefst zeventien productsoorten hebben met dit packaging design een héél nieuw jasje gekregen! En enkele smaken hebben ook nog eens een grote én een kleine verpakking. Een schitterende klus. Temeer omdat ook de branding integraal bekeken is om zo de juiste basis te creëren voor een eigentijds en opvallend verpakkingsontwerp.

Powerkitchen is een in Amersfoort gevestigd bedrijf dat van mening is dat gezond bakken helemaal niet omslachtig hoeft te zijn. Toch bleek het vinden van een bakmix zonder onnodige toevoegingen geen sinecure. Dat was voor dit jonge merk reden genoeg om enkele jaren geleden te starten met het ontwikkelen van bakproducten die alleen bestaan uit pure natuurlijke ingrediënten. Ongezonde toevoegingen zoals geraffineerde suikers of e-nummers zijn er dus niet in te vinden. Hiermee bewijzen ze dat het thuis creëren van overheerlijke gezonde baksels helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En daar blijken ze succesvol mee te zijn. Zo succesvol dat er behoefte is ontstaan aan een verpakkingsontwerp dat beter aansluit bij de nieuwe fase van het merk.

En zo kwam Powerkitchen bij hét vepakkings ontwerpbureau van Nijmegen terecht! Hier is, de afgelopen maanden, hard gewerkt aan het optuigen van een ingenieus packaging design waarbij elke verpakking is voorzien van een uniek venster in de vorm van het eindproduct. Hierdoor is de verpakte inhoud zichtbaar. En door slim na te denken over digitale productie zijn alle twintig verschillende verpakkingen in één batch te draaien in precies het aantal  als dat nodig is voor de betreffende soort. Hiermee is te veel drukwerk en overbodig afval verleden tijd. En dat is wel zo passend bij dit smaakbewuste en duurzame merk.

De producten van Powerkitchen zijn zowel online te vinden als op verschillende Nederlandse en Belgische verkooppunten te vinden waaronder de Pindakaaswinkel.  En ze zijn, zoals de slogan als zegt, “Vegan, puur en bizar lekker!”

Check voor meer: www.powerkitchen.nl

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Kom langs, mail of bel met +31(0)24 420 06 44