OntwerpverpakkingenKiemzaden

Packagingdesign

Voor het Amsterdamse “Into the Cycle” is een nieuwe range verpakkingen ontworpen die de verschillende soorten Kiemzaden in het assortiment gaan verpakken. En dat zijn er nogal wat, maar liefst 10 soorten in verschillende hoeveelheden! Maar nu eerst de 25 grams verpakking.

Door dit packaging design op een technisch slimme wijze op te zetten, kunnen digitaal eenvoudig alle soorten in dezelfde run geproduceerd worden. Er hoeft voor een andere soort kiemzaad dus niet telkens een nieuwe productie opgestart worden. En er kunnen binnen één run simpelweg precies zoveel soorten en hoeveelheden geproduceerd te worden als dat nodig is. Hiermee is het verlies van kostbare materialen minimaal. Dat is wel zo logisch, zeker passend bij dit merk in biologische producten!

Daarnaast is binnen dit verpakkingsontwerp met alleen dekwit en groen het maximale behaald. Er is immers ook gebruik gemaakt van de transparantie van het materiaal. Je krijgt zo groene doorkijkjes, volledig transparante doorkijkjes en fel groene delen doordat er op die specifieke plek juist wel dekwit achter het groen zit.

Dat is weer een lekker fris eindresultaat! Binnenkort de 83 verschillende theesoorten!

Eerder is voor deze Amsterdamse opdrachtgever de nieuwe product-branding opgezet met de verpakkingslijn van hun origami bloempotten als prikkelend eindresultaat. Nieuwsgierig naar dit eigentijdse packaging-design? Bekijk het hier.

bezoek ook eens: www.intothecycle.com

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Kom langs, mail of bel met +31(0)24 420 06 44