DEARCORONA,

15mei2020

Onbekend maakt onbemind. Dat is met en Corona crisis niet anders. Het vreemde boezemt angst in, verdeelt ons en laat menigeen grote woorden gebruiken zoals #Frontlinie, #Onzichtbare Vijand en #Frontberichten. Pure oorlogsretoriek. Nieuwe regimes zijn hiermee in een oogwenk uitgerold, zo lijkt het. En de vlam is snel in de pan onder druk van dergelijke spanningen.

Maar we weten natuurlijk allemaal dat de antwoorden uiteindelijk altijd in de dialoog verborgen liggen. Wanneer we vertrouwd zijn met elkaar, is angst meestal snel vervlogen en de oplossing rap gevonden. Een universeel ritme dat evolutie heet. Waarom zou dat bij een virus anders zijn. Zoals Ted Kennedy het uitdrukte: “what divides us pales in comparison to what unites us”. Laten we eerder daarop voortbouwen.

Tijd dus voor een goed gesprek! Madame Corona kan het commentaar vast wel aan. Andersom heeft ze ons ook ongetwijfeld iets te leren. Niemand wast zijn handen hier in onschuld of maakt ze ergens vuil aan. Het blootgeven is de remedie. Openheid, tolerantie en een kritische houding kunnen immers de sterkste krachten zijn die we hebben. Het uiteindelijke vaccin zal daar de belichaming van zijn. Voor zolang het nodig is gaan we daarom het hart op de tong dragen.

Daar starten we nu mee, met deze reeks T-shirts: Dear Corona, …

Mvrgr. Reynhard Faber, Eigenaar Reynhard Ontwerp & Communicatie

Ook behoefte aan een goed gesprek?

Kom langs, mail of bel met +31(0)24 420 06 44

Service
Blog-overzicht