Papiermonstercollectie

Print

Omdat Neenah Coldenhove Papier al meer dan 350 jaar succesvol papier maakt, is een prachtige Papiermonster Collectie ontworpen. Hierin krijgt iedere lezer goed overzicht van wat deze Veluwse Papierfabriek zoal in zijn mars heeft. De collectie bestaat uit vier monster-boeken met daarin swatches per papiersoort. Zo is dikte, kleur, textuur en stevigheid goed te beoordelen. Denk bij papiersoorten bijvoorbeeld aan supercol-Lux dat voor ordners gebruikt wordt of Colkraft voor enveloppen.

Timeless Papers benadrukt dat Coldenhove Papier zich telkens weet aan te passen aan nieuwe tijden. Zowel technisch als in aansluiting op nieuwe wensen. Bij elke lijn papier is dit onderstreept door middel van een unieke preeg. Deze laat slechts het reliëf van een horloge of klok zien. Maar de missende wijzers benadrukken het Timeless-thema.
De wijzers zijn los hergebruikt in de tekst-opmaak van de papiermonster collectie. De oplettende kijker zal onder andere de wijzers van de Sint-Stevenskerk van Nijmegen kunnen herkennen. Of wijzers van andere bekende klokken.

Neenah Coldenhove Papier

Coldenhove Papier werd, in 1661, in het Gelderse Eerbeek opgericht. Het zou meer dan drie eeuwen lang een zelfstandig familiebedrijf zijn. Sinds 2017 is deze Eerbeekse papierspecialist onderdeel van het Amerikaanse Neenah Paper. De papierfabriek is in zijn bestaan uitgegroeid tot een moderne papierproducent die wereldwijd bekendstaat om haar innovatieve papieroplossingen. Het productportfolio varieert van traditionele papiersoorten van een hoge kwaliteit tot hightech digitaal sublimatietransferpapier.

Er wordt hier meer moois gemaakt voor Neenah Coldenhove. Check het hier.

meer weten over dit project?

Kom langs, mail of bel met +31(0)24 420 06 44