Nijmegen

DeheerlijkstestadaandeoeversvandeWaal

Met maar liefst 176162 inwoners is Nijmegen de grootste stad van zowel Gelderland als Oost-Nederland. Daarnaast is het de tiende stad van Nederland! En dat de strijd om oudste stad van Nederland te zijn nog steeds niet helemaal beslecht is, mag niets afdoen aan het feit dat Noviomagus (zoals het Keltische Novio Magos na Romeinse latinisering werd genoemd) al meer dan 2000 jaar furore maakt als heerlijkste stad aan de oevers van de Waal.

Cultuur

Want Nijmegen is een dynamische plek geworden om te vertoeven. Het kent een rijk en bloeiend cultureel leven. Denk daarbij aan poppodium Doornroosje, de talloze musea of het de jonge Cultuurspinnerij De Vasim. De invloed van de in 1923 opgericht Katholieke Universiteit (de huidige Radboud Universiteit) of de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) mag hierin niet vergeten worden. Onderwijsinstellingen zorgen immers voor een levendige maatschappelijke sfeer en dito uitgaansleven.

Nijmeegse Vierdaagsefeesten

Laten we ook de Nijmeegse Vierdaagsefeesten niet vergeten. Wat in 1909 begon met een vier dagen durende wandeling, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste prestatietocht ter wereld. Ook wel bekend als The Walk of the World. In 1970 werden de feesten aan het spektakel toegevoegd. Inmiddels kan men spreken over een internationaal evenement van wereldformaat!

Het gunstige vestigings klimaat voor bedrijven

Dan niet onbelangrijk: het gunstige vestigings klimaat voor bedrijven. Want buiten de “fun” en de cultuur is een gezonde samenleving ook gebaat bij een gezonde economie. Alleen al in 2016 vestigden vijftien grote bedrijven uit binnen- en buitenland zich in Gelderland. Een deel daarvan in Nijmegen. Dat heeft niet alleen te maken met de Novio Tech Campus in Nijmegen. Ook de centrale ligging in Europa, zo vlak bij de Duitse grens en de afstand tot vliegvelden Schiphol en Düsseldorf, maakt Nijmegen een stuk toegankelijker voor klanten en partners.

Geen twijfel dus, Nijmegen heeft het!: ontspanning, cultuur en een goede basis om te ondernemen. Ook voor een ontwerp- & reclamebureau als Reynhard!

in nijmegen en meer weten?

Kom langs, mail of bel voor een inspirerend gesprek over jouw product, merk of organisatie met
+31(0)24 420 06 44